Накази

~ накази приймальної комісії ~

Червона калина - 2019

1 листопада 2019 року минає 101 рік з дня проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. Було утворено державу, якої не було на західних землях з часів Галицько-Волинського князівства.

Січові стрільці стали основою Української Галицької Армії. 22 січня 1919 року ЗУНР об’єдналося з Українською Народною Республікою, але українсько-польська війна завершилася трагічно для галичан. Не зважаючи на поразку, воїни УГА  передали нам у спадок любов до України, пісні, поезії. Конкурс патріотичної пісні і поезії «Червона калина», який традиційно проводиться у Стрийському коледжі ЛНАУ є засвідченням вшанування пам’яті тих героїв, які боролися за українську державу.

Учасниками конкурсу стали студенти третіх курсів. Пролунали пісні: «Гей там на горі січ іде», «Гей соколи», « А мати жде». Вірші пролунали у виконанні студентів: Вірта Василя (група М-31),  Соболевської Діани (група К-31), Охримовича Богдана (група А-31), Кузьмича Олега (група М-32), Маркової Світлани (група П-31), Шевчук Ірини (група ОФ-31). Цікавими були виступи груп П-31 та Т-31. На завершення студенти групи К-32 виконали гімн Січових Стрільців «Ой у лузі Червона калина».

Журі оцінювали: якість виконання, актуальність виступу, масовість та її доцільність, культуру поведінки студентів. Конкурсна комісія визначила переможців конкурсу «Червона калина».


82408, Україна, Львівська область, м. Стрий, вул. Львівська, 169
© 2024 СФК ЛНУП. Авторські права на всі матеріали, представлені на цьому сайті, належать ВСП "Стрийський фаховий коледж Львівського НУП" або безпосередньому авторові цих матеріалів. Використання будь-якого матеріалу, що міститься на сайті, дозволене тільки із посиланням на даний ресурс.