Етнографічно-екологічний кластер сільського туризму «Бойківські газди»

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

З початку ХХІ ст. сільський зелений туризм , за визначенням експертів Всесвітньої туристичної організації (ВТО), є одним з секторів туристичної індустрії, що динамічно зростають. Ідеї охорони навколишнього середовища, що стали надзвичайно популярними серед західної цивілізації, охопили й індустрію туризму. Внаслідок цього серед масових туристів виник попит на види туризму, альтернативні масовому, - так звані зелені подорожі.

Учасники сільського туризму для створення нового туристичного продукту об’єдналися на Сколівщині в етнографічно-екологічний кластер сільського туризму «Бойківські газди» під девізом «До бойківської криниці і в гори по розум».

Мета кластеру направлена на розвиток краєзнавчо-етнографічного, екологічного та відпочинкового туризму на базі співпраці сільських садиб та міні-готелів, закладів харчування, виробників традиційної та екологічної продукції, самодіяльних фольклорних груп, природоохоронних та історико-охоронних установ.

13 травня 2021 р. група Т-31 відвідала садибу «У Дем’янів» у м. Сколе , у якій головний менеджер етнографічно-екологічного кластеру сільського туризму «Бойківські газди» Віталій-Дем’ян розповів про зародження і розвиток його бізнесу. Також група відвідала історико-краєзнавчий музей «Сколівщина», побували в національному природньому парку «Сколівські Бескиди» та познайомились із засновиком відпочинково-паркового громадського простору «Зарінок-Скала» Володимиром Кебало.


82408, Україна, Львівська область, м. Стрий, вул. Львівська, 169
© 2024 СФК ЛНУП. Авторські права на всі матеріали, представлені на цьому сайті, належать ВСП "Стрийський фаховий коледж Львівського НУП" або безпосередньому авторові цих матеріалів. Використання будь-якого матеріалу, що міститься на сайті, дозволене тільки із посиланням на даний ресурс.