Відкрита онлайн-лекція з нагоди Міжнародного дня рідної мови

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

22 лютого 2021 року з нагоди Міжнародного дня рідної мови в. о. доцента кафедри гуманітарної освіти Львівського національного аграрного університету,  кандидат філологічних наук А. М. Куза та викладачі української мови Стрийського фахового коледжу ЛНАУ О.О.Ситор, С.М.Бунько, О.М.Бовтач, Н.І.Баран провели відкриту онлайн-лекцію для здобувачів освіти груп З-21, ОФ-21, П-21, Т-21 Стрийського фахового коледжу ЛНАУ.

Анжела Михайлівна Куза розповіла про історію свята, навела приклади боротьби за впровадження рідної мови у державне життя в інших країнах та наголосила на важливості плекання високої мовної свідомості у наших громадян, особливо молоді, щоб забезпечити повноцінне функціонування української мови як одного із найважливіших символів державності. Лектор нагадала, що боротьба за мову триває, бо наслідки лінгвоциду, який здійснювала тоталітарна радянська держава, відчутні й донині. Куза А. М. розповіла про здобутки та ще невирішені проблеми щодо функціонування української мови як державної в умовах інформаційної війни, про важливість наповнення інтернету якісним українським контентом, підтверджуючи свої міркування цитатами відомих українських діячів, інформацією про інтернет-ресурси для вивчення української мови та прикладами відомих україномовних блогерів.

Окрім того, Анжела Михайлівна розповіла студентам коледжу, як відзначають Міжнародний день рідної мови в нашому університеті, а також представила презентацію про студентське життя у ЛНАУ, його художні колективи, музеї, спортивні здобутки та запросила усіх на навчання до Дублян.


82408, Україна, Львівська область, м. Стрий, вул. Львівська, 169
© 2024 СФК ЛНУП. Авторські права на всі матеріали, представлені на цьому сайті, належать ВСП "Стрийський фаховий коледж Львівського НУП" або безпосередньому авторові цих матеріалів. Використання будь-якого матеріалу, що міститься на сайті, дозволене тільки із посиланням на даний ресурс.