ЕКОформат «ЧАС ДІЯТИ»

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

4 березня 2020 року на базі Стрийського коледжу відбулось засідання Міжвідомчої консультативно-дорадчої Ради – реформ Стрийської районної ради з екологічних питань по забезпеченню максимального поширення заходів та практичних напрацювань в даній ділянці роботи.

У засіданні круглого столу взяли участь: голова Стрийської районної ради Роман Козак, директор Стрийського коледжу Ігор Рінило, викладачі та студенти Стрийського коледжу, залучені експерти-партнери - директор ГО Культурно-Просвітницького Центру ім. К. Макушинського Юлія Бойко, керівник Стрийського районного осередку ГО «Львівська обласна спілка АТО та сімей загиблих» Адріан Садовський, викладач вищої категорії, методист,керівник театру-студії «Подих Мельпомени» хорової школи «Щедрик» Лідія Миськів .

Мета ЕКОформату – змінити світогляд нашого суспільства задля того, щоб залишити нащадкам природу в якій комфортно жити. Яка передбачає формування активної громадянської позиції в екологічних питаннях, в першу чергу серед студентів, молоді, громадян всіх вікових категорій та її просування у нашому суспільстві.

Кожен із доповідачів розповідав про практичну роботу, ділився досвідом та обговорювались пропозиції, щодо спільних планів на 2020р., а головне, що всі плани реалізовуватимуться за спільної роботи із студентами Стрийського коледжу.

В ході доповідей велась жвава дискусія щодо розробки та доповнення спільної програми заходів. Узгоджено, що Стрийщина включається до програми впорядкування джерел громадами та роздільного збору вторинної сировини по освітніх установах, а також до Всесвітньої акції «Поля Надії України», що проходить у 34 країнах світу. За кілька тижнів до Квітної Неділі по установах культури і освіти будуть відбуватися практичні заняття з виготовлення нарцисів - символів життя та надії, які в Квітну Неділю прикрасять пальми жертводавців. Нарциси, зроблені власноруч будуть символом акції, і водночас єдиними в своєму роді "цеглинами", що будуть збиратися як поміч на ведення опіки над онкохворими людьми. Метою Фонду є допомога та підтримка на онкологічні захворювання людям. Кожний небайдужий в замін за відкрите серце та свою пожертву отримує квітку жовтого нарциса. Міжнародним символом надії є нарциси, які нагадують нам про хворих людей та тих, які очікують на нашу допомогу та опіку у важких хвилинах свого життя.

Завершилось засідання круглого столу екологічною акцією: «Посади дерево Миру». У день народження двох великих українців - Володимира Івасюка та Михайла Вербицького, на території Стрийського фахового коледжу ЛНУП посадили три дерева-дуби, якими заклали Алею Слави «Апостоли – код нації», де будуть встановленні меморіальні таблиці десятьом ВЕЛИКИМ УКРАЇНЦЯМ:

  • Івану Федорову (1525-1583) – засновнику книгодрукарні в Україні;
  • Григорію Сковороді (1722-1794) – філософу, поету, перекладачу;
  • Івану Котляревському ( 1769-1838) – письменнику, драматургу, першому класику нової української літератури.
  • Тарасу Шевченку (1814-1861) – поету, художнику, мислителю.
  • Івану Нечую-Левицькому (1838-1918) – письменнику, перекладачу.
  • Павлу Чубинському - (1839-1884) – етнографу, поету, фольклористу, автору державного гімну України «Ще не вмерла України».
  • Михайлу Вербицькому - (1815 – 1870)– видатному прогресивному діячу, священику і композитору, творцю гімну України.
  • Івану Франку - (1856-1916) – письменнику, вченому, філософу, громадському діячеві.
  • Лесі Українці - (1871-1913) - поетесі, перекладачці, громадській діячці.
  • Василю Нагірному - (1848–1921) – визначному галицькому архітектору і громадському діячу, одному із засновників кооперативного руху та різноманітних товариств, діяльність яких вивела на якісно новий рівень життя українців Галичини.

викладач української мови та літератури

Оксана Бовтач


82408, Україна, Львівська область, м. Стрий, вул. Львівська, 169
© 2024 СФК ЛНУП. Авторські права на всі матеріали, представлені на цьому сайті, належать ВСП "Стрийський фаховий коледж Львівського НУП" або безпосередньому авторові цих матеріалів. Використання будь-якого матеріалу, що міститься на сайті, дозволене тільки із посиланням на даний ресурс.