Наша мова солов’їна

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

У четвер, 7 листопада 2019 року, в групі Т-11 було проведено відкриту виховну годину на тему: «Наша мова солов’їна». Заняття  проводила  куратор групи Баран Наталія Іванівна.

«Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, ота жива схованка його духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, досвід, почування» (П. Мирний).

Епіграфом до виховної години стали слова В. Сосюри: «Вивчайте, любіть свою мову, Як світлу Вітчизну любіть!». Мета заняття: поглибити знання студентів про красу і багатство української мови, виникнення писемності, про історію та розвиток рідної мови; виховувати любов до рідної мови, рідного краю, почуття поваги до всього українського, бажання розмовляти рідною мовою; сприяти розвитку пам’яті та усного мовлення студентів, уміння працювати в колективі, навичок виразного читання поетичних творів і декламаторських здібностей, збагачення словникового запасу.

Викладачем застосовано різні методи навчання: розповідь, бесіда, випереджальне вивчення, демонстрування презентації та відеосюжету, інсценізація, художнє читання, пісня, вікторина; проведено міжпредметні зв’язки; сформовано книжкову виставку.

Усі студенти групи активно брали участь у виховній годині. Виразно прочитали вірші напам’ять Мартинів Марія та Дах Вікторія, в інсценізації літературної композиції «Наша мова невмируща» ролі виконували Коханевич Марта, Гавран Божена, Мартинів Марія, Пошивак Неоніла, Чмелик Вікторія, Коваль Мар’яна; пісню «Мова українська» виконала Шабан Ярина.


82408, Україна, Львівська область, м. Стрий, вул. Львівська, 169
© 2024 СФК ЛНУП. Авторські права на всі матеріали, представлені на цьому сайті, належать ВСП "Стрийський фаховий коледж Львівського НУП" або безпосередньому авторові цих матеріалів. Використання будь-якого матеріалу, що міститься на сайті, дозволене тільки із посиланням на даний ресурс.