Вечір-реквієм з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

20 лютого 2019 року в Стрийському коледжі ЛНАУ вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні і усіх, хто віддав свої життя під час Революції Гідності й під час військового протистояння на сході нашої країни.

На території навчального закладу, біля статуї Матері Божої, проведений вечір-реквієм «Свіча скорботи», до якого долучились усі викладачі, працівники та студенти коледжу.

Із вступним словом до учасників заходу звернулась викладач історії Суділовська Марія Михайлівна, яка в своєму виступі нагадала присутнім про події п’ятирічної давності, про ті страшні дні, години, хвилини,  коли українські патріоти ціною власного життя захищали ідеали демократії, відстоювали права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Під час заходу із словами глибокої шани згадали Героїв Небесної Сотні студенти коледжу: Стасів Станіслав (гр. Єс - 41) та Пилипів Зоряна (гр. К-11).

Капелан коледжу отець Петро відправив поминальну панахиду за полеглими Героями і звернувся до студентів з напутнім словом, в якому наголосив, що зміни в країні починаються з кожного з нас.

Присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. З великим болем і смутком студенти запалили свічки – вогні пам’яті і скорботи, що стали даниною тим, хто навічно пішов від нас пожертвувавши собою заради торжества справедливості.

Організатори: заступник директора з виховної роботи Маркова Ліліана Мирославівна, викладач історії Суділовська Марія Михайлівна.


82408, Україна, Львівська область, м. Стрий, вул. Львівська, 169
© 2024 СФК ЛНУП. Авторські права на всі матеріали, представлені на цьому сайті, належать ВСП "Стрийський фаховий коледж Львівського НУП" або безпосередньому авторові цих матеріалів. Використання будь-якого матеріалу, що міститься на сайті, дозволене тільки із посиланням на даний ресурс.