Конференція викладачів української мови та літератури

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Відповідно до плану роботи Всеукраїнської спілки голів обласних методичних об’єднань та провідних фахівців, затвердженого Міністерством освіти і науки України, з 25 по 26 квітня 2018 року у м. Львові на базі Львівського техніко-економічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» відбулася Міжрегіональна нарада на тему «Інтеграція вищої освіти в Україні та Європі».

В роботі Міжрегіональної наради взяли участь представники Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України, Департаменту науки і освіти Львівської обласної ради, голова Ради директорів навчальних закладів Львівської області, понад 40 представників філологічної спільноти вищих навчальних закладів України, серед них голови обласних та регіональних методичних об’єднань, учені-мовознавці, викладачі закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста. 
Із схваленням та підтримкою прослухано доповідь та пропозиції голови Всеукраїнської спілки методичних об’єднань викладачів філологічних дисциплін ЗВО, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста, заслуженого працівника освіти Антонюк Т. М., яка окреслила перспективи розвитку освіти для закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста, внесла пропозиції щодо створення робочих груп для внесення змін у програми з української мови та української літератури. Т.М.Антонюк прозвітувала про роботу Всеукраїнської спілки за 2017/18 навчальний рік та проінформувала про плани роботи Спілки на 2018/19 навчальний рік.
Із цікавістю учасники наради прослухали виступ кандидата філологічних наук, доцента кафедри культурології Українського католицького університету Старовойт І. М. «Інтеграція вищої освіти в Україні та в Європі. Шість амплуа сучасного викладача вищої школи».
Прозвучали виступи викладачів-філологів методичного об’єднання Львівської області та інших областей України, проілюстровані відео презентаціями.

Викладачі української мови та літератури Стрийського коледжу ЛНАУ Ситор О.О. та Бунько С.М. виступили з цікавими доповідями на теми: «Використання елементів музейної педагогіки на заняттях української мови та літератури», «Мій родовід».
Учасники наради прийняли ухвалу щодо основних напрямів роботи викладачів української філології закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста.
Викладачі ознайомились із пам’ятками старовини Львова, відвідали Літературно-меморіальний музей Івана Франка. 
Міжрегіональна нарада стала важливим майданчиком висвітлення актуальних питань у роботі обласних методичних об’єднань.


82408, Україна, Львівська область, м. Стрий, вул. Львівська, 169
© 2024 СФК ЛНУП. Авторські права на всі матеріали, представлені на цьому сайті, належать ВСП "Стрийський фаховий коледж Львівського НУП" або безпосередньому авторові цих матеріалів. Використання будь-якого матеріалу, що міститься на сайті, дозволене тільки із посиланням на даний ресурс.