Мово рідне, слово рідне…

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

21 – лютого Міжнародний день рідної мови. Цій даті присвятили своє відкрите засідання члени літературної студії «Первоцвіт» у Стрийському коледжі ЛНАУ під керівництвом викладача української мови Захарків І.В.

Юні поети запросили на зустріч поетесу Марію Пак, яка відома своїми збірками «Мовчанка з небом» та «Інкогніто». Зараз п. Марія працює в редакції газети «Фортуна», але відома стриянам як організатор пісенних фестивалів, є автором і виконавцем співаної поезії.

Поетеса читала свої вірші, під акомпонемент гітари співала свої авторські твори.

Молодий поет Денис Прокидянчик, який також був присутній на цій зустрічі, поділився своїми творчими здобутками зі студентами коледжу. Його надихнули до творчості події Майдану у 2014р.

На засіданні літстудії були присутні директор коледжу І.Я. Рінило, заступник директора з виховної роботи Л.М. Маркова, викладач економічних дисциплін В.М. Борис, який ніколи не був байдужим до поезії, має у своєму доробку чимало творів, а також викладачі-філологи.

Наступною частиною зустрічі було прослуховування творів, які написані членами літстудії С. Левицькою, К. Зозуляк, Л. Жовнірів, І. Кунаш та іншими студентами.

Під кінець зустрічі п. Марія Пак подарувала свої збірки літстудійцям та викладачам – філологам.

Голова комісії соціально-гуманітарних дисциплін О.О. Ситор подякувала всім присутнім за взаєморозуміння, чудові твори старшим і юним поетам.

Викладач української мови та літератури

Захарків І. В.


82408, Україна, Львівська область, м. Стрий, вул. Львівська, 169
© 2024 СФК ЛНУП. Авторські права на всі матеріали, представлені на цьому сайті, належать ВСП "Стрийський фаховий коледж Львівського НУП" або безпосередньому авторові цих матеріалів. Використання будь-якого матеріалу, що міститься на сайті, дозволене тільки із посиланням на даний ресурс.