"Сільськогосподарська кооперація: вчора, сьогодні, завтра"

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

4 квітня 2017 року в конференц-залі Стрийського коледжу Львівського НАУ була проведена науково-практична конференція на тему: "Сільськогосподарська кооперація: вчора, сьогодні, завтра". Ця подія відбувалася в рамках тижня циклової комісії обліково-економічних та агрозооветеринарних дисциплін.

Метою конференції було поглибити знання з історії Стрийщини, глибше зрозуміти суть кооперації та який вплив мало наше місто Стрий на кооперативний рух в Україні, виявити закономірності розвитку кооперації за кордоном, вияснити сучасний стан кооперації та її перспективи.

Серед запрошених були: Попівняк Роман Богданович, к.е.н., доцент Львівського НАУ, Маковський Петро Ількович, приватний підприємець, голова наглядової ради КС «Вигода», директор ТОВ «Альфа-омега плюс», Вишньовський Михайло Михайлович, тренер з кооперації Львівської аграрної дорадчої служби, Ханас Зеновія Богданівна, краєзнавець, викладачі та студенти Стрийського коледжу та Львівського національного аграрного університету.

Конференція пройшла в атмосфері плідної роботи.  В результаті проведення конференціїї слід зазначити наступне:

  1. Історія кооперативного руху свідчить, що Стрийщина є колискою молочарської кооперації в Галичині;
  2. Фермерські господарства, що виникли на основі розпаювання колгоспної власності, на жаль, не спромоглися в достатній мірі задовольнити країну сільськогосподарською продукцією;
  3. Агрохолдинги вирощуючи монокультури та в гонитві за прибутками спустошують сільськогосподарські землі і, в цілому, негативно впливають на економічну і екологічну ситуацію села;
  4. Зарубіжний досвід дає підстави для надії у розвитку коопераційного руху в сільськогосподарському виробництві;
  5. Є обнадійливі приклади кооперації, в тому числі і на теренах Стрийщини.


82408, Україна, Львівська область, м. Стрий, вул. Львівська, 169
© 2024 СФК ЛНУП. Авторські права на всі матеріали, представлені на цьому сайті, належать ВСП "Стрийський фаховий коледж Львівського НУП" або безпосередньому авторові цих матеріалів. Використання будь-якого матеріалу, що міститься на сайті, дозволене тільки із посиланням на даний ресурс.