День української писемності і мови

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

9 листопада відзначається День української писемності і мови. Цього дня у Стрийському коледжі відбулися заходи, присвячені цій даті.

Викладач зарубіжної літератури Айхлер У.І. підготувала стінгазету, у якій подала інформацію про історію свята та фотозвіт щодо відзначення Дня української писемності і мови у нашому коледжі.

На великій перерві студенти мали змогу прослухати радіогазету, підготовлену викладачем Бунько С.М., і дізнатися цікаві факти з історії розвитку слов’янської писемності.

Щороку 9 листопада проходить Всеукраїнський диктант національної єдності, тому студенти коледжу приєдналися до цієї акції. Перевірити свої знання з граматики української мови мали змогу студенти груп Е-21 (викладач – Дурда Л.М.) та ЕС-21 (викладач – Бунько С.М.).

Окрім того, цього дня в коледжі стартував XVII Міжнародний конкурс з української мови ім. П.Яцика. Участь у ньому взяли 39 студентів І-ІІІ курсів усіх спеціальностей. Переможцями конкурсу стали:

за першим рівнем знань:

  • І місце – студентка групи БрБ-11 Лазор Лілія-Василина;
  • ІІ місце – студентка групи П-11 Когут Крістіна;
  • ІІІ місце – студент групи М-21 Собко Максим;

за другим рівнем знань:

  • І місце – студентка групи З-31 Вірт Наталія;
  • ІІ місце – студентка групи БрБ-31 Тучапська Марта;
  • ІІІ місце – студентка групи П-31 Пинів Ірина.

Студенти, які виявили найкращі знання, представлятимуть наш коледж у другому етапі конкурсу, який проходитиме 10 грудня у Львові.

Найкращою творчою роботою журі визнало твір студентки групи БрБ-11 Мадяр Елі. Переможниця представлятиме наш коледж на мовно-літературному конкурсі ім. Тараса Шевченка, який проходитиме 26 листопада у Львівському педагогічному коледжі. Вітаємо переможців!


82408, Україна, Львівська область, м. Стрий, вул. Львівська, 169
© 2024 СФК ЛНУП. Авторські права на всі матеріали, представлені на цьому сайті, належать ВСП "Стрийський фаховий коледж Львівського НУП" або безпосередньому авторові цих матеріалів. Використання будь-якого матеріалу, що міститься на сайті, дозволене тільки із посиланням на даний ресурс.